Artikel over Circulaire interieur in nieuwsbrief BNI

Vorige Artikel 6 van 10 Volgende

In de nieuwsbrief van de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten is het volgende artikel opgenomen:

 

Circulair interieur Fair Plaza door Interior Sense

Circulair bouwen vergt een nieuwe manier van denken en werken. Zowel van de klant, als van de ontwerper en de bouwer. Maar hoe breng je dat in de praktijk? bni-lid Ingrid Hendrickx – Interior Sense – bouwt momenteel bij Fair Plaza, inkoopcentrum voor home & living-producten in Culemborg, een volledig circulaire stand. De stand, ‘Your Circular Space’, is volledig gemaakt van afval. Ook het interieur van de stand is helemaal ingericht met ecologische, gerecyclede, ge-upcyclede en circulaire materialen. Daarnaast zijn er pareltjes van fairtrade en sociale producten te zien. Bekijk de video hier. Voor de eerste Duurzame Woonbeurs, vorig jaar in Amsterdam, werden de pleinen door bni-leden ontworpen. Interior Sense presenteerde daar ook een volledige circulaire beursstand.

 

Ingrid: “In de stand laat ik zien hoe je met fair-trade producten en ecologische, gerecyclede en circulaire materialen een inspirerende mix kunt maken. Normaliter zijn dit binnen mijn bedrijf altijd al speerpunten. Zowel de stand als het interieur zijn volledig circulair. Sommige materialen vonden we in een container om de hoek. Andere materialen zijn echt innovatief. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal en hebben ook een bepaalde impact op het milieu en op de mensen die het hebben gemaakt. Daarvoor heb ik een speciale tool ontwikkeld die ook in de stand te zien zal zijn. Het is belangrijk, zeker in deze tijd, dat de verhalen achter de producten en initiatieven meer aan het licht komen, zodat bedrijven en particulieren daar hun keuzes voor een circulaire inrichting op kunnen baseren.” De circulaire stand is vanaf nu te zien zijn tot het einde van dit jaar.

 

Over Fair Plaza:
Fair Plaza is een B2B inkoopcentrum voor home en living producten in Culemborg, waar 32 fair trade inkoopgroothandels gevestigd zijn. Geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Fair Plaza, Beesdseweg 5, Culemborg.

 

 

© 2011 - 2022 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel