Preview Circulair interieur Fair Plaza Culemborg

Vorige Artikel 14 van 25 Volgende

Video made by Fofi Nikolaides van Ladi Biosas.

Circulair bouwen vergt een nieuwe manier van denken en werken. Zowel van de klant, als van de ontwerper en de bouwer. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Interior Sense bouwt momenteel bij Fair Plaza, inkoopcentrum voor home & living-producten in Culemborg, een volledig circulaire stand. Oorspronkelijke werd deze gebouwd voor de Duurzame Woonbeurs in de Kromhouthallen in Amsterdam, oktober vorig jaar. Deze keer is er een geheel nieuw interieur voor ontworpen.

De stand, ‘Your Circular Space’, is geheel gemaakt van afval. Ook het interieur van de stand is volledig ingericht met ge-upcyclede, gerecyclede en circulaire materialen. Bijvoorbeeld met stoelen van afvalleer (die je sinds kort ook kunt leasen), een tafeltje van wolfineer, een fair-trade stoel van henneptouw, lampen van koffiedik en een No-waste vloer. Daarnaast zijn er pareltjes van fair-trade producten te zien.

“De bedoeling van de stand is dat ik laat zien hoe je met fair-trade producten en ecologische, gerecyclede en circulaire materialen een inspirerende mix kunt maken. Normaliter zijn dit binnen mijn bedrijf altijd al speerpunten. Zowel de stand als het interieur zijn volledig circulair. Sommige materialen vonden we in een container om de hoek. Andere materialen zijn echt innovatief. Alle gebruikte materialen hebben een verhaal en hebben ook een bepaalde impact op het milieu en op de mensen die het hebben gemaakt. Daarvoor heb ik een speciale tool ontwikkeld die ook in de stand te zien zal zijn. Ik vind het belangrijk, zeker in deze tijd, dat de verhalen achter de producten en initiatieven meer voor het voetlicht komen, zodat bedrijven en particulieren daar hun keuzes voor een circulaire inrichting op kunnen baseren. Het moet mogelijk zijn om zo met elkaar een mooiere en gezondere wereld te creëren voor iedereen.’

Dit project is tot stand gekomen met medewerking van o.a.: Fair Plaza; New Horizon; Herso; VRK isolatie; ECOR Benelux; Organoid; Barktex; Jhon Campo; Rigo Verffabriek; Moswens; Conantie; Charlotteconceptstore; Fairfurniture; Tolhuijs Design;  Neidig; Rescued; Amare Corpus; Socialbox; Natalie Wool; Plamirel; Ardworks; Notadesk; Zooi.

Fair Plaza is een B2B inkoopcentrum voor home en living producten in Culemborg. Geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. De circulaire stand zal daar te zien zijn t/m december 2020.  

www.fairplaza.nl

 

 

 

© 2011 - 2023 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel