Atelier / studio Zoelen

Artikel 4 van 28

Interior Sense bouwde een atelierruimte/studio met veranda. De basis van het gebouw bestaat uit robuuste vierkante eiken palen die niet zijn afgewerkt en daardoor zullen vergrijzen. De tweedehands hardhouten schuifpuien, zijn opnieuw gebeitst en geschilderd en zo geplaatst dat je vanuit de werkplek, rondom uitzicht hebt op de tuin. 

Op het platte dak, waar een dakkapel met openslaande ramen op uitkomt, is een sedumdak met een laag aarde aangebracht. Deze laag zorgt voor extreem goede isolatie en reguleert de waterafvoer van het dak. Daarnaast trekken de sedumplantjes op het dak veel vogels, vlinders, bijen en andere insecten aan. Vanuit de dakkapel kun je heerlijk in de vensterbank genieten van de ondergaande zon en uitkijken over het onderhoudsvrije sedumdak, dat elk jaargetijde weer een andere kleur heeft.

Omdat de achterzijde op het zuiden ligt hebben we gezorgd voor overstek van het dak waardoor er een aangename veranda ontstaat. Deze overstek zorgt er ook voor dat in de zomer de zon niet rechtstreeks in de ruimte schijnt, daardoor blijft het hartje zomer binnen ook aangenaam koel. In de winter staat de zon lager en schijnt deze wel binnen, dit zorgt dan weer voor het passief opwarmen van je ruimte. De lampen op de veranda zijn oude scheepslampen gekocht op een brocante in Frankrijk.

Beeldend kunstenaar Charlotte Meijer maakte het schilderij. Ze gebruikte daarvoor de techniek van ei-tempera. Deze techniek werd vroeger in Fresco`s gebruikt. Het kunstwerk is dus gemaakt van puur natuurlijke materialen. De buitenmuren en kozijnen zijn geschilderd met Carte Colori Kalkverf. Dit is een mooie matte verf op waterbasis. De kozijnen zijn antraciet en de muren Marrakesh-rood dat een warme mediterrane sfeer creëert. De ruwbouw is uitgevoerd door het bedrijf Rebou uit Lisse en het grasdak is gelegd door Ekogras uit Zaltbommel.

 

 

 

 

The making of....

 

 

© 2011 - 2024 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel