Artikel in Eindhovens Dagblad, 26 -10-2022, 'We moeten af van de afvalcultuur'

Artikel 1 van 10

© foto René van Peer

 

PREMIUM  

Interieurarchitect Ingrid Hendrickx ‘Materialen uit de natuur’

Ingrid Hendrickx uit Zoelen heeft als interieurarchitect een eigen bedrijf. In haar ontwerpen verwerkt ze graag materialen die weinig druk op de omgeving leggen.

René van Peer, Simone Vos 26-10-22, 20:00 Bron: ED

De expositie Home(Land) is heel inspirerend”, zegt Hendrickx. „Zoals de manier waarop deze mensen traditionele en nieuwe technieken combineren. Ze gebruiken materialen uit de natuur, zoals mycelium en hennep. Hennep is een plant die weinig pesticiden nodig heeft en snel groeit. Je kunt je interieur heel goed maken met wat er in je eigen achtertuin staat. Dan hoeven de materialen ook niet de hele wereld over gesleept te worden.”

Lucratief

„We moeten af van de afvalcultuur. Ik werk zelf ook het liefst met biologische materialen. Als mensen een gebouw verlaten, kunnen ze het interieur teruggeven aan de natuur om het te laten vergaan. Of het kan teruggaan naar het bedrijf waar het vandaan is gekomen. De industrie moet zich bewust worden van de waarde van deze grondstoffen. In wezen is het ook voor hen heel lucratief om hun eigen materialen te hergebruiken.”

'We moeten af van de afvalcul­tuur'

Ingrid Hendrickx, Bezoeker DDW

 

 

© 2011 - 2024 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel