Eco-wollen deken

Vorige Artikel 13 van 22 Volgende
€ 195,00 (exclusief btw)

 

 

Deze prachtige eco-wollen deken hebben we samen met Amare Corpus, Organic basics  ontwikkeld. De deken is handgebreid in Nederland en gemaakt van hoge kwaliteit en de allerzachtste handgeverfde Merinowol. Deze wol heeft het Oeko-Tex keurmerk en is afkomstig van boerderijen die hun schapen vrij laten rondlopen en waar duurzaam en ethisch verantwoord produceren belangrijke uitgangspunten zijn.

Bij deze wol is van de controversiële praktijk van mulesing geen sprake. Muesling is  het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit is een methode om een voor schapen vaak dodelijke infectie door vliegen (myiasis) te voorkomen. Door hun diepe huidplooien, die voordelig zijn voor een grote wolproductie, zijn vooral merinoschapen in warmere gebieden gevoelig voor deze infecties. Mulesing is een effectieve methode om de infectie te voorkomen, maar het is een pijnlijke behandeling die uit kostenoverwegingen vaak onverdoofd wordt uitgevoerd.

Daarnaast heeft het bedrijf dat de wol produceert voornamelijk vrouwen, van alle leeftijden, in dienst en probeert altijd banen aan te bieden aan mensen die minder kansen hebben dan gemiddeld. 

 

Leverbaar in 2 afmetingen: 120 x 70 cm en 160 x 85 cm

We adviseren om de deken koud, met de hand te wassen en niet op te hangen tijdens het drogen. 

levertijd + 3 tot 4 weken. We hebben de dekens niet op voorraad maar bestellen de wol aan de hand van uw bestelling. Vandaar  dat we de levertijd wat langer hebben aangehouden. 

 

© 2011 - 2023 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel