fairtrade 'kRestverlichting' van Bodhi bladeren

Vorige Artikel 18 van 22 Volgende
€ 24,75 (exclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Dit prachtige natuurlijke lichtsnoer is fairtrade geproduceerd met echte gedroogde Bodhi bladeren. De bodhi bladeren zijn als bloemen rondom de lichtjes gerangschikt, dit geeft een prachtig natuurlijk effect. 

Wij noemen het 'kRestverlichting' omdat de bladeren na de bloei gewoon van de bomen vallen.  Deze bohdi bladeren komen van bomen in het noorden van Thailand waar de bast traditiegetrouw wordt verwerkt tot papier, in veel kleine ateliers. De producten worden met de hand gemaakt en zijn in Thailand een belangrijke bron van werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap. 

Let op: Momenteel is er nog een kleine voorraad van deze lichtsnoeren!!!

In onze 'kRestboom' zijn 2 lichtsnoeren verwerkt en fairtrade kerstversiering van ReturntoSender, Kinta, Wilma's wereld en Esperanza. Te koop bij Fair Plaza en via deze webshop. 

De bodhiboom of banyan (Ficus religiosa) is een plant uit de moerbeifamilie (Moraceae). Het is een snelgroeiende boom met luchtwortels, die wel 30 m hoog kan worden. De opvallend gevormde bladeren hebben een "druppelspits", waarvan men aanneemt dat die zorgen voor de snelle afvoer van regenwater. In het boeddhisme is de bodhiboom een heilige boom, omdat Boeddha onder een bodhiboom bodhi (verlichting) bereikte. In veel boeddhistische tempels staat een bodhiboom.

Bodhiboom

lengte lichtsnoer: 3mtr. met CE gecertificeerd snoer en stekker

 

 

© 2011 - 2023 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel