BLOG Interior Sense # 5 Wat te doen? , mei 2024

Artikel 3 van 7

Met de presentatie van de plannen van het nieuwe kabinet, zakte de moed me in de schoenen. Hoe bestaat het dat we met z’n allen CO2-uitstoot moeten minderen en dat we op de snelweg weer gewoon 130 km per uur mogen gaan rijden? Waarom rijdt niet elk weldenkend mens, met een snelheid die de minste CO2-uitstoot veroorzaakt? Dat kan toch gewoon?
En waarom ligt de hele bouwmarkt vol met PVC vloeren? Die, naar ze zeggen, niet schadelijk zijn. De stoffen die er eventueel in zouden zitten blijven binnen de wettelijke normen in Nederland. We hebben op deze planeet al veel te veel plastic en dan komen straks al die vloeren ook weer bij die toch al enorme berg bouwafval terecht….. vergaat nooit meer hoor…. heel erg duurzaam, jongens!

Ik heb heel veel mooie opdrachten gedaan de afgelopen tijd. Maar het voelt als kleine druppels op een gloeiende plaat. In het boek van https://babetteporcelijn.com/  De Verborgen Impact, staat dat spullen nog steeds op nummer 1 als het gaat om de impact die je maakt op het milieu. Dus door bijvoorbeeld meubels te kiezen die gemaakt zijn van 2e hands meubilair of van reststromen, zet je al een hele stap. Ik zag in VPRO Tegenlicht dat er inmiddels genoeg jurken op de wereld zijn om de komende 6 generaties na ons mee te kleden. https://lnkd.in/eH66tjNn Waar zijn we mee bezig??

Mooi voorbeeld van een bedrijf dat alleen maar met reststromen werkt is https://herso.nl/ Zij maken bijvoorbeeld de prachtige No-waste vloer, vakkundig geproduceerd van allerlei verschillende soorten resthout.

Hier toegepast in een toilet, gemaakt met alleen wat duurzame verf en restmateriaal…. 2 platen triplex, (zo gemonteerd dat ze ook weer te demonteren zijn. (Designfordisassembly) Tegels gewoon geverfd met milieuvriendelijke verf van https://copperant.com/, zo min mogelijk materiaal. Muur met kalkverf cartecolori, plinten van resthout. En zo kan dat met grotere projecten dus ook! Waar wachten we nou nog op om het echt helemaal anders te gaan doen?

 

© 2011 - 2024 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel