BLOG Interior Sense #4 Duurzaam en eerlijk Beddengoed, mei 2020

Artikel 4 van 7

Klanten vragen ons vaak: Wat is nou goed beddengoed om aan te schaffen?  Daarom hebben we hier een aantalmerken ecologisch en verantwoord beddengoed voor je op een rijtje gezet. Deze merken spreken ons erg aan en zijn geselecteerd op oorsprong, kwaliteit, sensitiviteit, sfeer en sociale aspecten. Bij elk merk geven we aan waar ze voor staan en om de prijzen te kunnen vergelijken, zijn we uit gegaan van een dekbedovertrek van afm. 200 x 220 cm met 2 kussenslopen van 60 x 70 cm.

 

Yumeko         

Yumeko wil haar klanten 100% kunnen garanderen dat het product waar ze onder slapen op duurzame wijze gemaakt is, zonder schade te berokkenen aan mensen, dieren en het milieu. Daarom kiezen ze ervoor om, daar waar mogelijk, gebruik te maken van keurmerken voor hun materialen en productieprocessen.

      GOTS            Fairtrade
         

De producten voldoen aan het GOTS en Fairtrade keurmerk. Daarnaast houdt Yumeko zelf ook een oogje in het zeil. Daar waar voor materialen nog geen keurmerken bestaan, of niet mogelijk zijn, proberen zij zélf de gehele productieketen transparant te maken, zodat zij er achter kunnen staan. 

Yumeko werkt samen met de kleine katoenboeren in India. De 100% biologische katoen, is afkomstig uit India en ingekocht volgens eerlijke handelsvoorwaarden, waardoor de boeren hun toekomst in eigen hand kunnen nemen. De eerlijke prijs geeft ze de ruimte om zelf aan de slag te gaan met milieuverbeteringen en sociale vooruitgang, zoals scholing voor hun kinderen. Daar wordt de wereld beter van. En dat slaapt een stuk lekkerder. 

 foto's © Yumeko

Deze overtrekset katoen satijn sky blue is gemaakt van 100% biologische en fairtrade katoen afkomstig uit India. De prijs van deze overtrekset, afm. 200 x 220 cm, incl. 2 kussenslopen is 149,95 euro.

ESSENZA HOME

De informatie over dit merk moeten we nog toeoegen

 

BLCKOUT

Het beleid en de filosofie van BLCKOUT is dat ze verantwoordelijk zijn voor milieu en mens. De natuur, dat is het brandpunt van BLCKOUT.  Blckout stroomt met de stromen van de natuur in plaats van ertegen. BLCKOUT maakt de bewuste keuze om goederen te produceren die verantwoordelijk zijn van de eerste tot de laatste stap, zowel wat betreft materialen als productie. 

OEKO-TEX                                                GOTS            
         
Op alle producten van BLCKOUT zit het Oekotex klasse 1-certificering en een GOTS-certificaat. 

 

foto's © BLKOUT

Deze BLCKOUT Texas diep blauw/grijze dekbedovertrek is gemaakt van 100% biologische Percal Katoen. De prijs van deze overtrekset, afm. 200 x 220 cm, incl. 2 kussenslopen is  89,95 euro.

 

SUITE702

SUITE702 heeft beddengoed sets in 100% biologische katoen satijn, perkal katoen en washed linnen. Het Perkal katoen wordt ook wel hotel kwaliteit genoemd is krakerig en heerlijk glad en voelt alsof je elke dag in een vers opgemaakt bed stapt. De Katoen Satijn glanst subtiel en valt soepel en is heerlijk zacht. Het washed linnen heeft de typische linnen look maar is net wat zachter, ademt goed is warm in de winter en koel in de zomer. Alle items zijn los te bestellen zodat je naar hartenlust kunt combineren en er is keus uit bijna 50 verschillende kleuren.

   GOTS     

    

Het beddengoed van SUITE702 wordt in een kleine fabriek in de buurt van Guimarães in het Noorden van Portugal gemaakt. SUITE702 werkt alleen met GOTS gecertificeerde fabrikanten.

foto's © SUITE702

Deze overtrekset van 100 % biologische Katoen satijn, is gemaakt in Portugal.  De prijs van deze overtrekset, afm. 200 x 220 cm, incl. 2 kussenslopen is 159,95 euro.

 

Linnen beddengoed

Linnen is gemaakt van vlas, Linum Usitatissimum. Het is de enige plantaardige textielvezel die afkomstig is uit Europa. Van landbouw en oogsten tot weven en afwerken, linnenstof is een van de meest milieuvriendelijke vezels ter wereld. Het kan niet worden verplaatst en heeft het Atlantische zeeklimaat nodig om te groeien. Vlas heeft geen irrigatie of pesticiden nodig en is een echte koolstofbron. Alles van de vlasplant wordt gebruikt; de zaden in brood en voor lijnolie, de vezels voor linnen, touwen, papier en isolatiematerialen. 

 

By Molle

By Mölle is geboren uit liefde om een ​​positieve impact op de aarde te maken. Zij hebben een prachtige slow living collectie van natuurlijke materialen geïnspireerd op de natuur. De collectie van natuurlijk zacht linnengoed, biologische hennep, fijn mohair en pure wol voor je slaapkamer is super comfortabel en gemaakt van 100% natuurlijk Europees vlaslinnen. Geteeld, geweven en genaaid in de bekendste regio's van Europa. Het internationaal geregistreerde label MASTERS OF LINEN® garandeert dat hun linnen volledig in Europa wordt gemaakt, van vlas tot stof. Alleen de beste Europese wevers voldoen aan de strenge voorwaarden. Alle producten worden in eigen atelier gemaakt.

foto's © By Molle

Deze linnen dekbedovertrek in de kleur cinnamon is in eigen atelier in Nederland gemaakt van Europees kwaliteits linnen. De prijs van deze overtrekset, afm. 200 x 220 cm is 219,00 euro en 60,00 euro voor 2 kussenslopen. Totaalprijs 279,00 euro.

 

Passion for Linen

Bij Passion for Linen werken ze uitsluitend samen met de beste Europese producenten om de goede kwaliteit van hun linnen producten te kunnen garanderen. Ze maken  dekbedovertrekken van 100% linnen, maar ook beddengoed van linnen gecombineerd met puur satijn. Alhoewel ze elk jaar nieuwe producten toevoegen aan onze collectie, geloven ze in de kracht van een tijdloos assortiment. Dit betekent dat het product dat je vandaag koopt, over een aantal jaar nog steeds een onderdeel vormt van onze collectie.

Passion for Linen ontwikkelt sinds 2012 hun eigen betaalbare collectie linnen dekbedovertrekken. Deze stof blijkt namelijk een flink aantal positieve eigenschappen te bevatten, die ervoor zorgen dat je makkelijk in slaap valt en de volgende ochtend weer heerlijk uitgerust wakker wordt. Wat begon met een selectie dekbedovertrekken is inmiddels uitgegroeid tot een rijk assortiment linnen producten, gemaakt met oog voor detail. 

foto's © Passion for Linen

Deze overtrekset van Dekbedovertrek Carine met bohemian look in white gemaakt van linnen   De prijs van deze overtrekset, afm. 200 x 220 cm, incl. 2 kussenslopen is 129,95 euro. en 39,90  euro voor 2 kussens. Totaalprijs 169,85 euro.

© 2011 - 2024 Interior Sense | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel